Fördelen med att kunna pitcha sig själv!

Lär dig att pitcha och varför det är nödvändigt.
Pitchler.com

Historien bakom pitchen…

Historien säger att behovet av att kunna pitcha en idé växte fram i USA där arbetstempot var snabbt och tiden var knapp. I ett sådant stressigt klimat, hade inte de högsta cheferna tiden för att boka upp ett möte med de som dagligen ville få presentera deras idéer, i ett redan uppbokat schema. Genom detta uppkom därför pitchens stora och betydelsefulla mening, att kunna presentera en idé på mindre än en minut.

Vanligtvis kan det tyckas att en ny briljant idé bör få den tiden som den behöver för att presenteras, introduceras och diskuteras. Trots detta så lever vi idag, även fast vi inte alltid reflekterar över det, i en mer stressinspirerad miljö än vi tidigare gjorde. Detta medför också att de äldre teknikerna som tidigare fungerade idag inte lever upp till samma funktion som innan. Samt att nya hjälpmedel tillkommer på marknaden. En av dessa är: pitchen!

Det finns idag många olika typer av pitchar; ”the elevator pitch”, videopitch, företagspitch, en personlig pitch med mera. Alla dessa har olika sätt att utföra sitt meddelande på men själva syftet är detsamma. Syftet med en pitch är att på en så kort tid som möjligt få fram sin idé eller sitt budskap som ett försäljningsargument. Självklart kan budskapet se olika ut eftersom pitchen kan framföras på många olika sätt. I grund och botten handlar det om att sälja in sig själv eller sin idé så snabbt som möjligt för att kunna få en chans till ett ytterligare möte och ett avslut.

Varför är det fördelaktigt att kunna pitcha?

Som tidigare nämnt är pitchen en försäljningsteknik som på ett effektivt sätt används för att sälja in en produkt eller en idé. Samtidigt, kan en pitch också handla om att sälja in sig själv till en blivande chef eller bransch. En pitch kan därför ses som ett bra marknadsföringsverktyg vid jobbsökande samt för privatbruk. Det kan också handla om en omvänd situation där arbetsgivaren behöver marknadsföra sitt företag och på så sätt kan pitcha företaget och dess verksamhet vid sökande av nya medarbetare.

Det är viktigt att kunna pitcha sig själv i alla avseende. Dels eftersom det är till en fördel att veta varför just du är duktig, vad dina bästa egenskaper är och varför just du är den som ska få chansen. Du är ditt eget varumärke. Vi på Pitchler anser att det är till en fördel att kunna sälja in sig själv i alla lägen och det är därför vi vill erbjuda chansen att kunna utbilda i hur en person pitchar. Evelina, som arbetar hos oss på Pitchler, erbjuder därför privatpersoner, företag och skolor en ”Pitch skola” där hon kommer att hjälpa individer att bli säkrare, bättre och tillslut bäst på att pitcha sig själva. Oavsett, så är förmågan att kunna pitcha sig själv, sitt jobb, eller sina idéer något som är viktigt för att kunna sticka ut från mängden.

Är du sugen på att boka Evelina’s Pitch skola vänligen kontakta evelina@pitchler.com.