Social Media Manager – jobbet alla vill ha!

Sociala medier är helt klart det nya sättet för företag att marknadsföra sitt varumärke samt produkter på. Fler och fler företag inser möjligheterna med att anställa en Social Media Manager för att hantera det strategiska och operativa arbetet med deras kanaler.

Hård konkurrens

Det är hård konkurrens om tjänsterna, även om de är många. Speciellt den yngre generationen är särskilt intresserade av dessa tjänster. Andra titlar som också används är bland annat digital marknadskommunikatör, marknads- och webbkommunikatör. Arbetsuppgifterna består i att strategisk planera kommunikationen för företagets kanaler och följa utvecklingen i branschen. Det handlar också om att skapa handlingsplaner, analysera annonser samt hantera det operativa arbetet. Det kan även innebära en del grafiskt arbete som redigering utav bilder och rörligt material.

Vilken utbildning krävs?

De flesta Social Media Managers har någon utbildning inom kommunikation, PR, media, journalistik eller marknadsföring. Företagen läger dock stor vikt vid att du innehar erfarenhet och praktisk kunskap av digitala medier, men också hur du är som person. Du ska vara kreativ, social och självständig. Eftersom arbetet till stor del kräver ett eget driv, engagemang samt nyfikenhet är det extra viktigt att dessa egenskaper kommer fram i din ansökan.

Stå ut från mängden med ett Video-CV

Eftersom det är ett så attraktivt yrke krävs det att man som sökande verkligen står ut i mängden. Bästa sättet att göra detta är att göra ett Video-CV. Då kan du visa upp din personlighet och din energi. Du visar dessutom prov på kreativitet och att du gärna ger det lilla extra. På detta sätt levererar du material som visar hur du kommer att hantera tjänsten som Social Media Manager. Bästa plattformen att skapa ett Video-CV på är såklart Pitchler!

Recent Posts