Att arbeta är en lagsport

 

Hitta rätt kandidat till ditt lag, ditt team.

Prova Pitchlers smarta verktyg idag!

Mission

Pitchler ska förändra arbetsmarknaden i Sverige och revolutionera sättet vi rekryterar på idag. Vårt verktyg ska hjälpa fler människor att komma in på arbetsmarknaden snabbare, och därmed bidra till ett mer hållbart samhälle där det är personen och dess karaktär och arbetsvillighet som räknas. Vi ska hjälpa unga att hitta sina första och andra jobb då de får större chans att träffa rätt företag. Vi ska även hjälpa företag att hitta rätt personer genom snabbare och mer träffsäker rekrytering.

Founding story

Den 3 juli 2008 kom Sid med sin familj till Sverige. En välutbildad marknadsföringskonsult som arbetat med de största internationella företagen i Saudiarabien. De hade rest långt, varit på flykt och blivit förföljda. Medlemmar i hans familj hade blivit kidnappade och de levde med en ständig rädsla. Tillslut såg de ljuset i tunneln när de hamnade i Sverige, i en liten by i Småland. Lugnet infann sig sakta men säkert, och Sid kände en gnista hopp om en framtid i detta land. En framtid utan att bli förföljd, en framtid där han ville vara med och bidra till samhället. Han ville jobba och försörja sin familj och sökte därför jobb medan han studerade svenska. 

Efter otaliga ansökningar utan svar insåg han att han var tvungen att göra någonting annorlunda. Hans CV var det ingen som verkade intresserad av, hur skulle han någonsin få ett jobb om han inte fick träffa dem? Den dagen spelade han in en film av sig själv och skickade med sin nästa ansökan. Det ledde till en intervju, ett jobb och idag har han en karriär i Sverige.

Våra grundare Kristian och Peter träffade Sid och blev inspirerade av hans historia. Rekryteringsbranschen har sett likadan ut i många år och är en bransch där det kommer att ske stora förändringar i framtiden. Matchningen av kandidater och företag kan göras mycket mer effektiv, och med utvecklingen av AI på frammarsch vet vi inte vart det kommer att leda. Det är ett tåg vi måste vara med på! Ur denna idé grundades Pitchler. Här nedan kan ni läsa mer om vår mission, att förändra arbetsmarknaden i Sverige!