Välkommen till Pitchler

Vår vision är skapa en effektiv arbetsmarknad med plats och möjlighet för alla. Detta vill vi uppnå genom att effektivisera hur företag och kandidater möts och matchas.

Våra erbjudanden

Rekrytering

Använd vår plattform för att annonsera och hantera kandidater på ett och samma ställe.

Reqruitment marketing

Vi gör filmer för ditt företag och annonserar dem på vår plattform och i relevanta kanaler för din målgrupp.

Employer Branding

Vi hjälper dig att definiera din målgrupp av potentiella anställda och hjälper dig att marknadsföra dig som arbetsgivare.

Vår historia

Historien om Pitchler börjar med en välutbildad marknadsföringskonsult som arbetade med de största internationella företagen i Saudiarabien. Hans familj kom ursprungligen från Pakistan, där de länge hade kämpat för demokrati. De blev förföljda och det gick så långt att medlemmar av deras familj blev kidnappade. Tillslut blev FN deras räddning och efter en lång resa hamnade de på en flyktingförläggning i Småland.

Trots ett imponerande CV, engelska som modersmål och att han snabbt lärde sig svenska, fick han inte ens ett ”nej tack” som svar på sina jobbansökningar. Här i det kalla småländska landskapet bland åkrar och skog var det ingen som såg hans potential. Han hade gått från högpresterande konsult i storstan till arbetslös flykting på vischan.

Det här skulle få de flesta att bryta ihop men han hade inte tagit sig så här långt genom att ge upp. Han insåg att anledningen till att han inte fick något jobb var att företagen inte fick chansen att se personen bakom ansökan. Allt de såg var en ansökan från en person med utländsk bakgrund och utländska meriter som de i värsta fall inte ens förstod. Därför kom han på att han skulle komplettera sin ansökan med en film där han presenterade sig själv.

Mycket riktigt ledde det till att han fick komma på intervju och han har nu gjort sig en karriär i Sverige. När våra grundare träffade honom fick de upp ögonen för hur dåligt utvecklat sättet att matcha kandidater och jobb var. Arbetsgivarna hade ingen möjlighet att se förbi CV:t och kandidaterna visste inte vad som förväntades av dem på arbetet och vilka möjligheter arbetet erbjöd.

Våra medarbetare

 • Sebastian Lindström
  Sebastian Lindström Lead Developer

  +46 (0) 709 391 120

  ”Jag har inga spärrar nu, ge mig ett paket Ballerina.”

 • Kristian Elmefall
  Kristian Elmefall Co-Founder & CEO

  +46 (0) 702 604 999

  ”It may be luck, but it’s not an accident.”

 • Peter Thorin
  Peter Thorin Co-Founder

  +46 (0) 735 005 511

  ”En stadig frukost lägger grunden för en bra dag, t.ex. ett weinerbröd”

 • Nathalie Runeborg
  Nathalie Runeborg Business Developer

  +46 (0) 723 232 299

  ”Som fd. elithandbollsspelare så är jag alltid in it to win it!”