Fem jobb för dig med vinnarinstinkt

1. Telesäljare

Att sälja per telefon är inget som vem som helst kan göra. Det är en utmaning var gång en telesäljare lyfter sin lur och ringer ut till en potentiell kund. Här krävs det vinnarinstinkt och tålmodighet. Men för den som har det så finns det mycket att vinna.

Telesäljare jobbar ofta i team. De har högt satta mål och tävlar gärna mot varandra för att höja sina och teamets resultat. Trivs man som lagspelare och drivs av högt satta mål, då är telesäljare ett utmärkt yrke.

 

2. Personlig tränare

Personlig tränare eller ”PT” som det ofta kallas är ett annat yrke där man utmanas var dag. Som PT behöver man vara uthållig och strävsam för att hjälpa ens kunder uppnå sina mål. Gillar man att hjälpa andra och drivs av att se resultat, då är PT ett mycket passande yrke.

Självklart är man också den typ utav person som gillar att pusha sig själv. Man utvecklas genom sin träning och man har bra självdisciplin. En PT måste vara bra på att sätta upp mål för sig själv och för andra men även besitta uthålligheten som krävs för att uppnå dem. Vinnarskalle helt enkelt.

 

3. Mötesbokare

Som mötesbokare är det din uppgift att se till att företagets säljare alltid har fullt på sitt bord. Utan möten inga sälj. En mötesbokares uppgift är enormt viktig. Det är starten på varje affär och den första kontakten med varje kund.

Som mötesbokare krävs det ett stort mått av energi och ihärdighet. För den som fixar det så är det ett mycket belönande yrke. Du ser direkta resultat och du får utmana dig själv var dag. Detta är dessutom ett mycket bra instegsjobb för dig som är intresserad av att jobba med försäljning.

 

4. Key Account Manager

Som Key Account Manager, ofta förkortat ”KAM”, hanterar du företagets viktigaste kunder. Det är ditt jobb att se till att de kunder du har hand om får alla sina behov uppfyllda. Du hjälper dem genom att se till att de har de tjänster eller produkter som de behöver.

Det handlar om att upprätthålla och vårda organisationens relationer till befintliga kunder. Detta kräver att man är socialt skicklig, lösningsorienterad och har en förmåga att se sina kunders behov även när dom kanske inte själva gör det. Det är ett yrke där du får pusha dig själv och får stort utlopp för din vinnarinstinkt.

 

5. Marknadsförare

Att jobba med marknadsföring innebär lite förenklat att man arbetar för att ens organisation ska attrahera fler kunder. Det är utmanade och roligt att försöka överträffa sig själv och försöka göra nästa kampanj bättre än den förra.

Det kräver att man har en strävan att bli bättre, och tålmodighet nog att metodiskt arbeta sig fram till bästa resultat. Marknadsförare är ett yrke för den som är analytisk och har en stor vilja att utmana sig själva och marknaden med nya kreativa marknadsföringslösningar.

Recent Posts