Fem jobb för dig som är stresstålig

1. Larmoperatör

Som larmoperatör kan man jobba på exempelvis SOS Alarm, ett väktarbolag eller en assistansorganisation. Arbetsuppgifterna består till stor del av att ta emot inkommande samtal från personer i nöd eller i behov av hjälp. Det är din uppgift som larmoperatör att på ett bra sätt kunna kommunicera med människor som eventuellt befinner sig i svåra situationer. Det sätter stor press på dig att kunna behålla lugn och fokus för att kunna få ut den information som behövs för att rätt åtgärder ska kunna vidtas. Det är inte ett yrke för alla, men för den stresstålige kan detta vara ett väldigt belönande jobb. Du får hjälpa människor och göra skillnad varje dag.

 

2. Servitör / Servitris

Som serveringspersonal gäller det att ha ordning på nerverna när man har en fullsatt restaurang att serva. Det kan låta skräckinjagande för vissa, men för den som gillar en utmaning och som är ihärdig så är detta ett utmärkt yrke. Man får varje dag träffa nya människor, arbeta i team och utmana sig själv. Att vara den som möter kunden är roligt men ibland också svårt. Det är det som gör det till ett yrke där man lär sig och utvecklas både professionellt och som person.

 

3. Butikssäljare

Att jobba som butikssäljare är roligt och stimulerande. Du får möta kunder face-to-face och hjälpa till att hitta bästa möjliga lösning för dem. Du jobbar ofta i team och har både egna och gemensamma mål att jobba mot. Det är ett yrke som stundvis kan vara intensivt och påfrestande. Det är viktigt att man kan hantera stressen och fortsätta bemöta kunderna på samma sätt även om man ser att kön vuxit sig lång. Men när man tar sig igenom de mest utmanade dagarna så utvecklas man och blir en bättre säljare. Som säljare mäts man dagligen på olika mål och det gäller man inte stressas utan drivs av ett högt resultatfokus. Då är man rätt person för jobbet som butikssäljare.

 

4. Kock

Kock är på många sätt ett krävande yrke. För att fixa pressen i restaurangköket måste man vara en person med hög stresstålighet och en förmåga att behålla lugnet i påfrestande situationer. Arbetsdagarna är långa och det kan snabbt skifta från en lugn kväll till fullsatt. Självklart kräver ju också kockyrket att man har talang och är duktigt på att laga mat. Men det räcker inte hela vägen. Teamwork och förmågan att arbeta under press är minst lika viktigt.

 

5. Förskolelärare

För att jobba som förskolelärare ska man inte bara tycka om barn, man måste också vara tålmodig och stresstålig. Att ha hand om så många barn på en och samma gång är ingen enkel uppgift. De kräver att man är en trygg person och har en passion för det man gör. Att jobba med barn är inte för alla, men det är ett fantastiskt givande jobb för den som är lämpad att hantera både barn och deras föräldrar. En person med stort tålamod och hög stresströskel, helt enkelt.

Recent Posts