Frågor & Svar

Vad är Pitchler?

Pitchler är en rekryteringsplattform där arbetssökande får möjlighet att presentera sig med hjälp av ett Video-CV. På så sätt slipper man skriva ett personligt brev och får dessutom chansen att visa upp sin personlighet på en helt ny nivå.

Varför söka jobb med video?

Det gör det lättare för dig att visa din personlighet men det underlättar också för arbetsgivaren att se om du passar in i teamet.

Måste jag ladda ner Pitchler-appen?

Ja, för att söka efter lediga tjänster och göra dig tillgänglig för företag behöver du ha laddat ner Pitchler-appen. Den är gratis.

Kan jag få ett jobb via er?

Ja absolut, genom att registrera en profil samt ladda upp en videopitch kan du ansöka om jobb både via Pitchler-appen men också genom att ladda ner ditt cv som en pdf. Du kan också bli uppsökt av företag som tycker din profil ser intressant ut.

Kan jag jobba hos er?

När vi söker nya medarbetar lägger vi upp tjänsterna under jobb i Pitchler-appen. Skriv Pitchler i sökrutan så finner du snabbt våra aktuella tjänster.

Kan alla se min videopitch?

Nej. Om du har klickat i ”Ja” under ”Jobbsökande” på din profilsida så kan de företag som har tillgång till vår företagswebb se dig. Har du valt ”Nej” så kan endast de företag som du ansökt jobb hos se din video.

Hur lång tid tar det innan jag får reda på om jag fått ett jobb som jag har sökt?

Det beror helt på vilken process arbetsgivaren har. Vissa tar emot ansökningar löpande medan vissa väntar till den sista ansökningsdagen. Sista ansökningsdag finns i respektive annons.

Vad är en jobbpool?

En jobbpool är ett verktyg där din profil kategoriseras med andra liknande kandidater, för att arbetsgivare snabbt ska kunna finna en lämplig medarbetare för timanställningar, deltidsarbeten eller vikariat. Ett ypperligt tillfälle om du vill jobba extra.

Hur gör jag en videopitch?

När du skapar din profil så ombeds du att direkt spela in en video, detta gör du enkelt genom att ladda upp ett befintligt klipp alternativt spelar in ett via din mobilkamera. Om du behöver tips om hur du ska göra din pitch, följ denna länk för mer information.

Varför kräver Pitchler-appen åtkomst till bild och ljud?

För att du ska kunna spela in en Video-pitch behöver appen få åtkomst till bild och ljud. Vi lagrar ingen data.

Kan jag använda mitt CV för att söka jobb utanför appen?

Ja det kan du, klicka på dela-knappen i din profil, då får du ett mail med ditt cv i pdf format.