Ett video CV gör dig fyra gånger så attraktiv på arbetsmarknaden!

I Sverige finns det idag ca 365 000 arbetslösa.  Det finns också arbetstagare som söker sig efter nya utmaningar och nya jobb på den svenska arbetsmarknaden. Tidigare var det arbetsgivarnas arbetsmarknad, vilket innebar att det fanns färre jobb än vad det fanns arbetssökande. Utvecklingen påvisar att det istället har skett en ändring. Vi har kommit att hamna i en tvärtom-situation. Det vill säga, idag finns det fler jobb än vad det finns arbetskraft till varje jobb. Hur ska företag och arbetskraften mötas för att komma i kontakt med varandra kan vara en fråga som framför allt företagare idag ställer sig. Många anser att svaret finns i sociala medier då den yngre arbetskraften idag spenderar många timmar på dessa plattformar.

Ur ett arbetstagarperspektiv behöver en arbetssökande sticka ut, vara unik och bli ihågkommen av en arbetsgivare. Digitaliseringen har också kommit att betyda mycket eftersom det har resulterat i att tidseffektiviteten har blivit mer betydande vid en rekrytering. Detta har alltså resulterat i att sökande måste kunna presentera sig själva på ett tidseffektivt och modernt sätt när tillfälle ges.

Företag har uttryckt att de behöver tidseffektivisera sina rekryteringsprocesser och att videopitchar bidrar till en positiv inverkan på detta problem. Genom att söka ett jobb via en videopitch kan en kandidat få chansen till att bli sedd istället för att hamna på skrivbordet i en hög med andra CV:n. Det finns en väldigt stor chans att en kortare video istället får möjligheten att bli sedd än vad ett CV blir läst under en rekryteringsprocess. Vilket alternativ hade känts mest frestade för dig om du skulle anställa en ny person, att kolla på en video där du får tillfälle att se personen som söker jobbet, höra rösten och se personligheten? Eller hade du valt att läsa ett traditionellt CV? Förmodligen hade du valt att kolla på videon framför att läsa CV:t, vilket de flesta arbetsgivare med stor sannolikhet också hade valt.

Se därför till att skapa dig själv möjligheten att vara den kandidaten som sticker ut och blir vald. Genom att addera en video till ditt CV och personliga brev kan du bli fyra gånger så attraktiv på arbetsmarknaden. Vem vill inte ge sig själv den chansen?

Good luck pitching!

Recent Posts