5 redigeringsappar för att imponera med din Video Pitch

En videopitch är ett fantastik verktyg för att boosta din jobbansökan, men för att kunna göra en video som har ”det lilla extra” kan man behöva använda sig av ett videoredigeringsprogram. Det kanske finns saker du är mer eller mindre nöjd med i din video eller saker du vill addera. Kanske känner du att du inte kan få allt sagt på en gång utan måste ta olika tagningar. Lösningen är att redigera din videopitch. När vi pratar om  att redigera videos menar vi inte special- eller ljudeffekter. En enkel klippning gör tricket. På så sätt kan du, i stället för att spela in en hel video på en gång, spela in många små bitar av videon och sätta ihop dom till en komplett film.

Det finns många verktyg för videoredigering tillgängliga för att testa och använda. Många av dem har samma grundläggande funktioner men det finns några som vi tycker är extra bra. Här kommer dessa:

5 appar för att redigera din videopitch och öka dina chanser till en jobbintervju:

1. iMovie
Denna app rekommenderas för iPhone-användare, då det är Apples egna program. Det kostar ca 50 kronor men i de senaste versionerna av iPhone, Macbook och iPad så kommer den installerad redan från start. Den har alla verktyg du behöver för att redigera din pitch. Du kan importera videor, klippa, omorganisera, sätta övergångar, lägga till ljud, text och andra effekter. Gränssnittet är mycket intuitivt och lätt att använda.

 

2. Splice och Quik
GoPro, de mest kända actionkameror på marknaden, har lanserat två applikationer för Android och iOS. Splice är deras förslag till iOS medan Quik är för Android. Båda är gratis och perfekta om du vill ha en automatisk lösning. Du kan importera foton och videoklipp, placera dem i ordning, markera de delar du vill behålla och så sätter appen ihop dem automatiskt.

 

3. Magisto
Denna videoapplikation är mycket enkel att använda och den finns tillgänglig gratis för iOS och Android. Den lämnar dock en vattenstämpel på den slutliga videon. Stegen är mycket tydliga så att du kan redigera videon på ett mycket intuitivt sätt. Du kan importera foton och videoklipp, välja olika teman, ljudspår och en önskad längd.

 

4. We video
Det här gratisverktyget har alla grundläggande funktioner du vill ha, t.ex. klippa, omorganisera, teman, röstinspelare och musik. Men det bästa är att du kan använda den online och på din Apple- eller Android-telefon. Detta ger dig möjlighet att spela in din video i appen och ändra den på din bärbara dator.

 

5. FilmoraGo
FilmoraGo är den fria mobilversionen av Wondershares Filmora-redigeringsprogram. Den finns tillgänglig på både Android och iOS. Den innehåller nästan alla funktioner som skrivbordsprogrammet erbjuder men med fokus på att skapa mindre komplexa videor på språng. Det finns specialeffekter, filter, musikeffekter, övergångar och coola textfunktioner med mera.

Recent Posts